wat-is-btcdirect

Wat is BTC Direct?

BTC Direct is een Nederlandse crypto exchanges opgericht in 2013. Sinds dat jaar zijn ze actief in Nederland. Sinds 2014 is dit bedrijf ook actief in Zwitserland, Ierland, Frankrijk, Oostenrijk en België. De afgelopen jaren is het bedrijf hard gegroeid. Dat kwam met name, omdat er steeds meer mensen gingen investeren in crypto. Het hoofdkantoor van dit bedrijf staat in Nijmegen. Momenteel werken er ongeveer 100 mensen.

Wat zijn de voordelen van BTC Direct?

BTC Direct maakt het voor iedereen makkelijk om te investeren in cryptocurrency. De website is erg duidelijk, hetzelfde geldt voor de App. BTC Direct vertelt veel over cryptocurrency. Deze broker heeft een actief YouTube-kanaal, ook posten ze regelmatig een nieuw artikel op hun website. Dit is niet alleen goed voor de kennis van beginnende investeerders, het is ook een goed marketingkanaal. Op deze manier werven ze veel klanten.

De Nederlandse klantenservice is een ander voordeel. Op de website van BTC Direct kun je direct chatten met de klantenservice. Dit is redelijk ‘uniek’, er zijn niet veel brokers die dit aanbieden. Zeker, geen brokers die in meerdere landen actief. Het is ook mogelijk om contact op te nemen via de mail. Over het algemeen krijg je erg snel reactie, meestal al binnen een paar minuten.

De website en app zijn erg overzichtelijk en simpel. Om deze redenen is BTC Direct geschikt voor beginnende investeerders. Deze betrouwbare broker was één van de eerste uit Nederland. Het bedrijf loopt al een aantal jaren mee en is erg betrouwbaar. De voordelen zijn voornamelijk de bekendheid, kennis, informatie kennis en de positieve voordelen.

Wat zijn de nadelen van BTC Direct?

Ondanks er veel voordelen aan dit platform zitten, zijn er ook enkele nadelen. De kosten zijn redelijk hoog, je betaalt minimaal 1% van de transactie. Dit percentage betaal je zowel bij aan- als verkoop. Hierdoor heb je altijd 2% kosten. Er zijn aanbieders waar de kosten een stuk lager zijn. Bitvavo is hier een goed voorbeeld van. Je betaalt hier maar 0.25% kosten. Dat scheelt toch 1.75%.

De klanten betalen mee aan de vele reclame die dit bedrijf maakt. Ook kun je geen ‘staking rewards’ krijgen. Dit kan op de meeste platformen wel. Je zet jouw crypto dan voor een bepaalde periode vast, hier krijg je rente over. Hoe langer jij de cryptomunten vastzet, hoe meer rente je ontvangt. De rentepercentages zijn verschillend per broker.

Wat zijn de handelskosten bij BTC Direct?

De handelskosten bij BTC Direct zijn redelijk hoog. Je betaalt namelijk 1% voor elke transactie. Zowel bij aan- als bij verkoop. De totale kosten zijn dus 2%. Wil je geld storten op jouw account? Ook hier zitten kosten aan verbonden. Voor een iDeal-transactie betaal je 99 cent. Ondanks deze kosten niet hoog zijn, zijn het toch kosten. Het kan ten koste gaan van het rendement, zeker als je investeert met kleinere bedragen. Als je elke maand een ‘groot’ bedrag stort, merk je het minder. Maar investeer je maandelijks 50 euro, dan heb je al 3 euro aan kosten. Dat is gewoon veel te hoog. De relatief hoge transactiekosten zijn een nadeel bij BTC Direct. Wanneer je grote bedragen investeert, krijg je geen korting op het tarief. Het tarief is en blijft 1%.

Is BTC Direct veilig?

BTC Direct is een erg veilige en betrouwbare broker. Het bedrijf bestaat al sinds 2013. Het was één van de eerste crypto exchanges ter wereld. In de afgelopen jaren heeft BTC Direct wel bewezen dat het een erg betrouwbaar platform is. Het platform is geschikt voor beginnende en ervaren investeerders. De eenvoud en klantenservice zijn uiteindelijk de grootste voordelen.

Conclusie: is BTC Direct de ideale crypto exchanges?

BTC Direct kan voor veel Nederlanders de ideale crypto exchanges zijn. De website en app zijn namelijk erg overzichtelijk, het bedrijf heeft Nederlandse klantenservice en je kunt betalen met iDeal. Vooral over de klantenservice zijn mensen erg te spreken. Het is niet de goedkoopste exchanges, maar het is ook zeker niet de duurste. Er zijn alleen een aantal partijen op de markt die gewoon veel goedkoper zijn.

Bitvavo is een concurrent van BTC Direct. Bij Bitvavo zijn de kosten lager, vandaar dat dit de populairste broker van Nederland. BTC Direct kan wel duurder zijn, maar dat is niet voor niks. Je krijgt er extreem veel informatie voor terug, het bedrijf heeft goede klantenservice en het bedrijf is erg betrouwbaar.