wat-is-bitcoinmeester

Wat is Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester is een Nederlandse crypto exchanges waarop je kunt handelen in verschillende cryptovaluta. Op dit moment kun je investeren in méér dan 200 verschillende munten. De website en app zijn 24 uur per dag open. Hierdoor is het altijd mogelijk om cryptovaluta te kopen en verkopen. Het bedrijf is onderdeel van Coin Meester B.V., het is een Nederlands bedrijf.

De oprichters van Bitcoin Meester zijn Mitchell Zandwijken en Body Meuleman. Als je wilt beginnen met het kopen van cryptomunt, moet je eerst jouw account verifiëren. Het is verplicht om de identiteit verificatie volledig door te lopen. Doe je dit niet? Dan kun je gaan cryptomunten kopen en verkopen. Het bedrijf is opgericht in 2017. De roets van dit bedrijf liggen volledig in Nederland. De twee eigenaren, zijn ook de oprichters. Hun hebben in 5 jaar een succesvol bedrijf opgezet. Het bedrijf is (naar eigen zeggen) de grootste broker van Nederland. Of dit écht zo is, dat valt te betwijfelen.

Wat zijn de voordelen van Bitcoin Meester?

Een groot voordeel aan Bitcoin Meester is dat de klantenservice Nederlands is. Het bedrijf is opgericht om zich volledig op de Nederlandse markt te focussen. Ze accepteren dus betaalmethoden die onder Nederlanders populair zijn. Je kunt bijvoorbeeld betalen met iDeal en bankoverschrijving. Dit geld maak je over naar een Nederlandse bankrekening, het geld staat er dus direct op. Dit is een nadeel aan buitenlandse crypto exchanges, het kan dagen duren voordat de betaling binnen is.

De klantenservices is erg goed, niet alleen tijdens kantoortijden, maar ook na kantoortijden krijgen wij regelmatig reactie. Het bedrijf is op verschillende manier te bereiken. Ze zijn te bereiken via de e-mail, telefoon en de live-chat op hun website. Denk je dat jouw vraag wel vaker wordt gesteld? Dan kun je een kijk je nemen bij de ‘veelgestelde vragen’. Hier vind je de antwoorden op vragen die vaker gesteld worden. Neem je contact op met Bitcoin Meester? Dan krijg je bijna direct reactie. Gemiddeld doen ze hier een aantal minuten over.

Hoe hoger het handelsvolume, hoe lager de handelskosten. Dit is bij veel andere exchanges ook zo, toch is en blijft het wel een voordeel.

Wat zijn de nadelen van Bitcoin Meester?

Aan deze crypto exchanges zitten ook verschillende nadelen. Zo zijn de transactiekosten redelijk hoog, er zijn goedkopere alternatieven. Door de hoge transactiekosten, wordt het lastiger om rendement te behalen. De kosten zijn gewoon hoger. Je betaalt maximaal 2% handelskosten. Wanneer je meer begint te handelen, wordt dit bedrag lager. Ter vergelijking: bij Bitvavo betaal je slechts 0.25%handelskosten. Eigenlijk, gooi je 1.75% van je inleg weg, door hier te gaan beleggen.

Goedkoop is niet altijd beter, hier moet je ook rekening mee houden. Het bedrijf rekent niet alleen handels-, maar ook transactiekosten. Dit is erg nadelig voor je rendement. Het is ook niet mogelijk om stop-loss te gebruiken. Dit is een nadeel voor de ervaren investeerder. De meeste mensen beginnen niet bij deze partij, omdat de kosten te hoog zijn en ze niet bekend genoeg zijn.

Wat zijn de transactiekosten bij Bitcoin meester?

De transactiekosten staan los van de handelskosten. De handelskosten bij Bitcoin Meester worden bepaald door het maandelijks handelsvolume. Hoe meer geld je toevoegt, hoe lager de kosten.  De kosten zijn een vast percentage per transactie.

Transactiekosten

   
≥ € 1 1.00%
≥ € 500 0.90%
≥ € 1.000 0.80%
≥ € 5.000 0.70%
≥ € 10.000 0.60%
≥ € 25.000 0.50%
≥ € 50.000 0.40%
≥ € 100.000 0.30%
≥ € 500.000 0.20%
≥ € 1.000.000 0.10%

 

Hoe veilig is Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester heeft de afgelopen jaren bewezen dat het een erg betrouwbare broker is. Het behoort niet voor niks tot de betrouwbaarste brokers van Nederland.  Het bedrijf hanteert geen verborgen kosten, alle kosten vind je op de website. Als je wil beginnen met investeren, weet je wat je aan kosten kwijt bent. Op hun website staan meerdere uitgebreide artikelen over de beveiliging van de accounts. Uiteindelijk is beveiliging het allerbelangrijkste. Je wilt natuurlijk niet dat jouw cryptomunten gestolen wordt. Ondanks dat de beveiliging steeds beter wordt, worden criminelen ook steeds slimmer.

95% van alle munten van de klanten van dit bedrijf, wordt offline bewaard. Als Bitcoin Meester daadwerkelijk gehackt zal worden, kan er maar 5% gestolen worden. Het offline bewaren is uiteindelijk het veiligst. Het gaat dan het minst vaak mis.

Conclusie: wel of niet investeren via Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester is een erg betrouwbare broker, met goede klantenservices en beveiligen. Hierdoor zijn de kosten relatief hoog. Een alternatief voor Bitcoin Meester zal Bitvavo kunnen zijn. Bij Bitvavo zijn de totale kosten slechts 0.25% Bij Bitcoin Meester kan dit oplopen tot 3%. Deze kosten kunnen een rendement killer zijn. Zeker, als je investeert met kleine bedragen.