Shiba Inu Coins

Wat is Shiba?

Bij Shiba Inu denken we aan het hondenras met dezelfde naam, maar wij gaan het hebben over een gedecentraliseerd meme-token. De cryptocurrency is gebaseerd op de ERC-20 token-standaard en loopt dus over het Ethereum-netwerk. SHIB voegt zich bij een aantal andere “meme-munten” zoals Dogecoin (DOGE), Dogeelon Mars (ELON) en nog veel meer. SHIB zag in augustus 2020 het levenslicht door het pseudoniem “Ryoshi”.

Als mascotte werd het Japanse hondenras Shiba Inu gebruikt, dat tot op de dag van vandaag een echte cultstatus heeft bereikt. Er zijn echter niet veel “hondentokens” van de meme naar de gedecentraliseerde crypto exchange gekomen. Shiba Inu (SHIB) heeft met ShibaSwap een mijlpaal voor toepasbaarheid weten te bereiken.

Shiba Inu Coin of Dogecoin

Op de officiële website van Shiba Inu staat zelf dat SHIB de “DOGE Killer” is. En inderdaad, het meme-token kwam in de buurt van de Godfather van Memecoins. Technisch gezien verschilt Shiba Inu echter aanzienlijk van DOGE. Omdat Dogecoin zijn eigen netwerk is, zijn eigen blockchain, terwijl SHIB slechts een ERC-20-token is. Dit heeft vooral gevolgen voor eventuele transactiekosten via het Ethereum-netwerk.

In ruil daarvoor heeft SHIB een beperkt uitstaand bedrag in omloop. En ongeveer de helft daarvan werd na de lancering naar de conceptuele uitvinder van Ethereum, Vitalik Buterin, gestuurd. Hij gebruikte delen van deze SHIB als schenking en verbrandde de rest, zo’n 40% van het totale bedrag dat in omloop was. Er zijn dus niet meer alle 1.000.000.000.000.000 SHIB.
Dogecoin daarentegen kent geen enkele beperking. Er zullen steeds meer DOGE zijn en er zijn geen plannen bekend om de totale hoeveelheid DOGE die ooit is gericht te beperken. Een van de grootste voordelen van Dogecoin is de steun van Tesla-CEO Elon Musk, wiens vooruitgang niet alleen heeft geleid tot overleving, maar vooral tot sterke prijsstijgingen. Uiteindelijk moet het duidelijk zijn dat beide projecten slechts memes zijn.

Shiba Inu loopt duidelijk voorop op het gebied van ontwikkelingsactiviteiten, toepasbaarheid en aanboddynamiek. In ruil daarvoor overtuigt DOGE de memecoin-gemeenschap met cultstatus, steun van invloedrijke influencers en een eigen netwerk, op basis van een fork van de Litecoin (LTC)-code.

Shibaswap

Tot nu toe heeft SHIB slechts weinig technische veranderingen ondergaan. Ten eerste is SHIB nog een zeer jong token en ten tweede zou de toepasbaarheid met ShibaSwap – oftewel de in-house gedecentraliseerde crypto exchange (DEX) – voorlopig haar grenzen moeten hebben bereikt.

En juist deze DEX was de laatste belangrijke ontwikkeling. ShibaSwap kan zich echter niet echt onderscheiden van andere gedecentraliseerde beurzen. Niettemin, een van de grootste DEXen, vindt de Shiba Inu Exchange zijn plaats op nummer 14 met 151 handelsparen en een handelsvolume van ongeveer 64 miljoen in de afgelopen 24 uur.

LEASH en BONE

Naast SHIB zelf zijn er ook de twee tokens LEASH en BONE in het Shiba Inu-ecosysteem. LEASH is een incentive-token met slechts 107.646 in totaal. De incentive loopt via ShibaSwap. BONE komt met 250.000.000 tokens en zou governance mogelijk moeten maken in de komende Doggy DAO. Er staan momenteel geen andere belangrijke technische updates op de agenda. Daarom verwachten we dit jaar geen significante technische veranderingen in Shiba Inu.

Shiba Inu Coin: daarom explodeerde de meme-valuta

Allereerst moet je je realiseren dat een memecoin in de eerste plaats geen essentieel doel heeft. Dogecoin kwam ook pas naar voren als een parodie op Bitcoin, als gevolg van een stroom van nieuwe cryptocurrencies. Op basis van DOGE werd ook een meme-munt met een hondenlogo gemaakt met Shiba Inu. Het verschil: Shiba Inu heeft geen eigen blockchain, maar is een ERC20 token op de Ethereum blockchain.

De grootste reden voor de toename van Shiba Inu is ongetwijfeld de gemeenschap. Gedreven door de Wall Street weddenschappen, heeft zich in een zeer korte tijd een ongelooflijk sterke gemeenschap opgebouwd, die zichzelf tot doel heeft gesteld om SHIB naar de top te brengen. Nadat Dogecoin in januari van start ging – ook aangedreven door Elon Musk en later ook door WallStreetbets – was Shiba Inu nu de volgende cryptocurrency met een hond als logo.

Het doelwit van de meest optimistische beleggers is de een euro – maar eerst moet een cent worden doorbroken. Bij de huidige gegevens zou Shiba Inu dan ongeveer zes keer zo veel als Bitcoin waard zijn, zelfs voor een prijs van één cent.

SHIB Koersvoorspelling

Voor onze Shiba Inu-voorspelling voor 2022 geven we een kwalitatieve beoordeling die rekening houdt met factoren zoals adoptie of blockchain-gegevensanalyse. In onze prognoses kijken we naar de huidige prijsontwikkeling en de waardering vanuit het perspectief van grafiekanalyse. De tweede factor voor de mogelijke toekomstige prijsontwikkelingen is de technische ontwikkeling en komende updates.

Shiba Inu 2022

Als de hype rond Dogecoin (DOGE) al een mysterie was voor de meeste cryptobezitters, zou de hype rond Shiba Inu (SHIB) misschien nog surrealistischer lijken, met in 2021 een mega stijging. Maar niets van dit alles interesseert de grafiekanalyse. De SHIB prijs ziet er vanuit puur technisch oogpunt aanvankelijk bullish uit. Pas op 28 oktober 2021 bereikte het token een nieuw record op € 0,00006999. En die nieuwe recordhoogte volgde al op een indrukwekkende rally van meer dan 1634% sinds september 2021 en een duizelingwekkende 25786142 % in een jaar, met een ROI (Return on Investments van 1304963 %)

Vanuit een technisch analyseperspectief voor 2021 concluderen we dat SHIB behoorlijk optimistisch blijft. Het grootste gevaar zou het verlies van de kernondersteuning tussen ongeveer € 0,00002800 en € 0,00003490 zijn. Tot die tijd zou SHIB eerst correcties moeten aanbrengen. Als in plaats daarvan een voortzetting van de trend volgt (of na een succesvolle test van kernondersteuning), kunnen prijzen van ongeveer € 0.00009018 tot € 0.00001590 een rol gaan spelen. Voor SHIB mag een positieve ontwikkeling worden verwacht als de kernondersteuning standhoudt. Of bovenstaande prijsdoelen dan gehaald of zelfs overschreden kunnen worden, is op geen enkele manier vooraf te bepalen.

Shiba Inu Coin; De adoptie

Meer toepasbaarheid van SHIB is nodig voor langdurige adoptie en dus positieve ontwikkeling van de koers. En de hondenmunt is, ondanks alle herkenning, daar nog ver van verwijderd. En ShibaSwap kan op geen enkele manier gelijke tred houden met de topbeurzen onder de DEXen (gedecentraliseerde exchanges) die er al zijn. Bij het beschrijven van het belang van netwerken verwijzen velen naar het feit dat de waarde van een netwerk gelijk is aan het kwadraat van zijn gebruikersbestand. Het toevoegen van nieuwe leden aan een netwerk leidt dus tot een onevenredige waardestijging.

Niet alleen de directe investering in SHIB speelt hierbij een beslissende rol, maar ook de verdere ontwikkeling en evolutie van de cryptomunt. Fundamenteel is met name het netwerkeffect een belangrijke factor voor de adoptie van SHIB. Vanuit ons perspectief zijn er veel risico’s en kansen, zodat onze Shiba Inu-voorspelling op dit punt neutraal is.
Shiba Inu volgt een community-gedreven benadering van ontwikkeling en implementatie, vergelijkbaar met bestuursmodellen die al bekend zijn van andere DeFi-protocollen. Vraag heeft echter lange tijd niets te maken gehad met technische ontwikkeling of decentralisatie. Onze Shiba Inu-voorspelling maakt duidelijk dat het token uitsluitend leeft van de nu vrij grote gemeenschap en de hype rond het hondentoken, inclusief het verhaal van het inhalen van Dogecoin in marktkapitalisatie.

Mensen houden van de grappige hond.

Sociale media worden altijd gebruikt om SHIB (zelfs indirect) te promoten. De laatste tijd is er veel hype ontstaan vanwege de enorme prijsstijgingen en rapporten van verschillende onbekende investeerders die, volgens het totale bedrag aan SHIB op hun portemonnee, multimiljonairs, zo niet miljardairs zijn geworden. Dit roept natuurlijk fantasieën op – weliswaar gevaarlijk en irrationeel – die het nachtelijke streven naar financiële vrijheid voeden.

Kan SHIB ooit naar 10 cent?

De hoop dat de SHIB koers ooit kan stijgen tot 10 cent voedt de zojuist genoemde fantasieën over financiële vrijheid van de ene op de andere dag. Vanwege de hoge marktdynamiek en de extreem hoge volatiliteit zijn uitspraken voor lange tijd, zoals een Shiba Inu Coin-voorspelling voor 2030 of zelfs 2040, niet serieus. Vanuit een korte tot middellange termijn perspectief moeten beleggers zeker kennis nemen van onze argumenten met betrekking tot kansen en risico’s. Merk wel op dat zeer weinig adressen zeer veel SHIB-tokens bevatten. Met andere woorden: slechts een fractie van alle investeerders in SHIB bezit de overgrote meerderheid van alle tokens.

Dit leidt tot een verhoogd beleggingsrisico, aangezien deze weinige marktpartijen een zeer sterke invloed kunnen hebben op de prijsontwikkeling. Met een dergelijke concentratie van het totale bedrag in omloop kan SHIB alleen een speculatief actief met een hoog risico worden genoemd. De vraag naar het token komt uitsluitend voort uit hype, hebzucht en grote namen als Vitalik Buterin. Maar als de hype eenmaal voorbij is, welk rij-verhaal blijft er dan over?

Als onderdeel van onze Shiba Inu-prognose voor 2021 beoordelen we de 40% vermindering van de totale oplage en de toepasbaarheid via ShibaSwap als positief en stimulerend voor de vraag. Desalniettemin is het twijfelachtig of de interesse in het token op lange termijn kan worden volgehouden.

Blijft SHIB stijgen?

Het is natuurlijk nooit met 100% waarschijnlijkheid te voorspellen of SHIB in 2022 zal blijven stijgen. Het hoogste punt ooit van € 0,00006999 werd op 28 oktober 2021 door de Shiba Inu-token gezet. Sindsdien is de meme-valuta voortdurend gedaald met zelfs 62 procent. Om te beoordelen of Shiba Inu in 2022 kan blijven groeien, is het belangrijk om de redenen in kaart te brengen.

Wat is cruciaal voor SHIB in 2022?

De ontwikkelaars zelf hadden ongetwijfeld nog een positieve invloed op de cursus Shiba Inu Coin in 2021. Ze gebruikten de hype om mensen duidelijk te maken dat Shiba Inu veel meer is dan een simpele meme-valuta. Shiba Inu NFT, een gedecentraliseerde uitwisseling genaamd Shibaswap , een NFT-blockchaingame en zelfs hun eigen Layer 2-oplossing om transactiekosten te verlagen. De lijst is lang. Als de ontwikkelaars echter al deze stappen daadwerkelijk kunnen uitvoeren, is dit niet per se een recept voor succes. Dit alles bestaat al – sommige projecten zijn al opgezet.
Vooral in één van de geplande projecten zien we potentie. Naar onze mening is het NFT-spel van cruciaal belang voor Shiba Inu die opnieuw een sterke rally ziet. Alleen al vanwege de sterke community kunnen we er in principe vanuit gaan dat de NFT-game vanaf het begin een succes zal worden. Wat er op de lange termijn gaat gebeuren, kunnen we echter moeilijk van tevoren voorspellen.

SHIB Koers Explosie door Burnen?

De Shiba Inu Coin heeft een oplage van 549 biljoen – Dogecoin is slechts 134 miljard (huidig). Daarom moet het aantal munten in omloop drastisch worden verminderd. Dit gebeurt door het Burnen, oftewel het verbranden of vernietigen van een flink aantal munten uit de voorraad, zodat het maximum aantal munten sterk afneemt. Deze Burns worden keer op keer gehouden – sinds 20 oktober heeft bijvoorbeeld Bigger Entertainment al ongeveer 900 miljoen SHIB-tokens verbrand. Wat klinkt als heel veel, is in werkelijkheid slechts een 0,00016 procent van het in omloop zijnde volume.

Welke invloed heeft dit op de cursus? Waarschijnlijk helemaal niets. Verbranden heeft ook geen directe invloed op de marktkapitalisatie. Als je 100 exemplaren van item X hebt met een prijs van 2 euro per stuk, de helft verbrandt en nu 4 euro per exemplaar krijgt, blijft de totale waarde op 200 euro.

Daarnaast wordt het verbranden waarschijnlijk alleen met succes beloond als de standaardhouder ook een deel van zijn munten zou verbranden. En dat is precies wat niet gebeurt – in plaats daarvan hopen veel Shiba Inu Coin-bezitters dat het bedrag in omloop zal dalen, de prijs zal stijgen, maar tegelijkertijd zal hun eigen voorraad hetzelfde blijven.

Vooruitzicht 2022

Memecoins hadden hun hype in 2021. Ook in 2022 zal dit niet helemaal afnemen. Desalniettemin is naar onze mening de laatste tijd opgevallen dat Memecoins zoals Dogecoin of Shiba Inu (althans nog steeds) de kracht missen om de prijs op een hoog niveau te houden, althans op de lange termijn. Terwijl Bitcoin momenteel iets meer dan 30 procent onder het hoogste punt ooit ligt, maar ook langer standhoudt rond de 55.000 dollar, lijkt dit niet mogelijk te zijn in relatie tot Shiba Inu.

Zal Shiba Inu ooit weer een nieuw record bereiken? Naar onze mening is dit zeer waarschijnlijk. Een nieuwe recordhoogte (gemeten in termen van marktkapitalisatie) zal echter niet echt nieuwe hoogten bereiken. Op de langere termijn, als het NFT echt een succes wordt, kan de prijs op hogere niveaus blijven hangen.

Shiba is bezig met betaalautomaten, een heus Shiba dorp wordt op dit moment gebouwd en bij veel, winkeliers kun je hun producten kopen en afrekenen met Shiba. Verder zijn ze aan de lopende band bezig met allerlei deals te sluiten en samenwerkingen op te zetten. Achter de schermen zitten ze bij Shiba niet stil en het zal niet lang duren voordat er een wereldwijde retailer betalingen in Shiba zal accepteren. En als er 1 grote speler in de retail dat ziet zitten dan zullen er vele kleinere en grotere gaan volgen. Dit is adoptie, en als dat er komt dan zal het hard gaan, erg hard, wat de koers ten goede zal komen. Dat gezegd hebbende kan met de huidige crypto malaise op de wereldwijde exchanges de koers nog wel een stuk naar beneden, aangezien de daling van Bitcoin alles mee trekt.

De vooruitzichten zijn echter niet erg negatief. Wat de ontwikkelaars ook zullen brengen: Het jaar 2022 is essentieel voor de ontwikkeling van Shiba Inu. Het jaar zal uitwijzen of Shiba slechts een korte hype was of dat de cryptocurrency echt lang stand kan houden in de sector. Alleen vertrouwen op de gemeenschap is echter niet voldoende. Nu moeten de ontwikkelaars leveren.