komt-het-goed-met-bitcoin

Komt het ooit nog goed met Bitcoin?

Wanneer je Bitcoin bezit zal het vast wel gemerkt hebben, de laatste tijd is Bitcoin erg gedaald in waarde. Op dit moment staat de prijs onder de $20.000. Dit terwijl de all-time-high vorige jaar november werd bereikt. Dit was precies te zijn op 8 november 2021. De all-time-high van Bitcoin is om precies te zijn $65.466,84. De koers is sindsdien met meer dan 65% gedaald. Doordat Bitcoin daalde in prijs, daalde ook verschillende andere cryptomunten. Bijna elke populaire cryptomunt is sinds het begin van 2022 gezakt. Het nieuws over de renteverhoging en de inflatiecijfers in Amerika, waren niet goed voor de voor de prijs van deze munt.

De rente steeg in Amerika met 75 rentepunt, analisten hadden maximaal 50 rentepunt verwacht. De inflatie was in Amerika geen 8.3%, maar 8.6%. Dit raakte zowel de crypto- als aandelenkoersen. In een week tijd, zakte verschillende crypto meer dan 20%. Op dit moment is Bitcoin weer terug op de prijs van 2017. Veel mensen zeggen dat Crypto ‘dood’ is. Dit wordt wel vaker gezegd, vooral als het slecht gaat op de crypto markt. Als het goed gaat, kunnen de munten alleen nog maar meer waard worden. Gaat het slecht? Dan is crypto ‘dood’ en zit er geen functie aan.

Ondanks dat de meeste cryptomunten met meer dan 50% gezakt zijn, is crypto nog niet dood. In het verleden is crypto meerdere keren ‘dood’ verklaard. Echter, ging de prijs altijd weer omhoog. Verleden geeft uiteraard geen zekerheid, uiteindelijk zijn er verschillende analisten die vertrouwen houden.

Er zijn altijd nog partijen die dagelijks crypto kopen, dus of crypto echt dood is, is lastig te zeggen. Het is wel een feit dat de meeste cryptomunten gedaald zijn in waarde.

Populaire cryptomunten die gedaald zijn in waarde

Ethereum, Cardano en Ripple zijn drie populaire cryptomunten die de afgelopen 6 maanden een groot deel van hun waarde hebben veloren. Ethereum staat momenteel op e 1.114, 30 USD. In het begin van het jaar stond de prijs nog op ongeveer 3.300 USD. De koers is dus met bijna 66% gedaald. De totale market cap van Ethereum is ook gedaald. Ethereum daalde nog harder dan Bitcoin. De all-time-high werd in November 2021 bereikt. Toen stond de prijs op 4.703,18 USD. De laagste prijs in het afgelopen jaar werd ondanks bereikt. Op 2 juli 2022 stond de prijs op 1.069,61 USD. 9 maanden eerder stond de prijs nog op 4.703,18 USD. Het lijkt erop dat we nu weer omhooggaan. De prijzen zijn de afgelopen weken weer iets gestegen.

Cardano

cardano-cryptoCardano stond op 1 januari 2022 nog op 1,38 USD. Op dit moment staat deze cryptomunt op 0,41 USD. De afgelopen 7 maanden Cardano met meer dan 65% gedaald. Het nieuws omtrent ‘crypto’ had hier grote invloed op. Meestal zie je: wanneer Bitcoin zakt, zaken alle andere cryptocurrencies ook meer. Gaat het goed met Bitcoin, dan gaat het goed met alle cryptocurrencies. Ondanks dat verleden geen zekerheid geeft, is dit een vaak voorkomend patroon. Uiteindelijk ben jezelf verantwoordelijk voor je financiële beslissingen. Dit is dus géén financiële advies, het is puur informatief.

De koers van Cardano is 3 jaar lang stabiel gebleven. Dit was vanaf maart 2018 tot maart 2021. In de maand maart ging de munt voor het eerst hard omhoog. Uiteindelijk bereikte Cardano de all-time-high op 22 augustus. Toen stond de prijs op 2,91 USD. Sindsdien is de koers alleen nog maar gedaald. Er zijn verschillende analisten die heel veel vertrouwen hebben in deze cryptomunt. Deze mensen kopen dagelijks cryptomunt bij.

Ripple

cardano-cryptoRipple won dit jaar een belangrijke rechtszaak. De rechtszaak speelde als meer dan 1 jaar. Het bedrijf Ripple is een rechtszaak verwikkeld met de ESC. XRP zou munten verkocht hebben als effect, terwijl ze hier geen licentie voor hadden. Ripple ontkent dit. De rechter gaf uiteindelijk Ripple gelijk. Zij haalde zelfs uit naar XRP. Sinds dit nieuw bekend is, gaat het beter met de koers.

De prijs op dit moment is 0,32 USD. Begin dit jaar stond de prijs nog op 0,83 USD. Het is een daling van méér dan 60%. Een daling van 60% is op dit moment ‘niks’ in de crypto markt. Er zijn verschillende cryptocurrencies die nog harder zijn gedaald.

Solana

solano-cryptoSolana is één van de cryptocurrencies die het hardst is gedaald. Op dit moment staat de koers op 34,60 USD. Dit was een 7 maanden geleden wel anders. De koers stond toen nog op 178,52 USD. De prijs is dus gedaald met bijna 80%. Ondanks dat de prijs met 80% daalde, staat de all-time-high nog hoger. Deze werd bereikt op 21 november 2021. Toen, stond de koers op 249,82 USD.